100 Top SMM Multiple Choice Questions and Answers

Social Media Marketing SMM Multiple Choice Questions:-

1. Social networks are organized primarily around __________.
a. brands
b. people
c. discussions
d. interests
Ans: b

2. Social networks have enormous information sharing capacity. As such, they are a great distribution channel for ____________.
a. customer feedback
b. viral content
c. exclusive coupons
d. marketing messages
Ans: d

3. Which social network is considered the most popular for business to business marketing?
a. Facebook
b. Orkut
c. Ryze
d. LinkedIn
Ans: d

4. One advantage a non–profit has when opening a private social network is
a. its tax-exempt status makes the startup cost of a private social network more affordable.
b. its supporters tend to spend more time using social networks.
c. that it has an immediate user base of people interested in the cause.
d. its supporters have a higher tolerance for marketing messages.
Ans: c

5. Larger social networking sites
a. will force niche social networks out of business.
b. set social media trends.
c. are expected to see declining growth rates.
d. are a better fit for most nonprofit organizations.
Ans: b

6. Facebook and LinkedIn are the most popular social networks globally.
a. True
b. False
Ans: b

7. The first step when marketing with social networks is to identify the goals and strategies.
a. True
b. False
Ans: a

8. Facebook Places is targeted at large brands and companies with big budgets.
a. True
b. False
Ans: b

9. It is considered a best practice to interact under a personal account on LinkedIn.
a. True
b. False
Ans: a

10. A white label social network’s primary difference is that it is privately run by a nonprofit organization or corporation.
a. True
b. False
Ans: a

11. What methods of social network marketing should a company always use?
a. Blogging the only
b. Twitter, Blogs, Facebook
c. YouTube
d. Depends on the company, their product, their audience
Ans: b,d

12. What is the term adopted for updates by Twitter users?
a. Tweets
b. Twoots
c. Twinks
d. Posts
Ans: a

13. What is meant by “guerilla marketing”?
a. Using resources such as time, energy and imagination rather than money to market
b. Using advertising spots which utilize gorillas to capture the audience
c. Having a large scale marketing budget
d. Using television ads instead of web ads
Ans: a,b,c

14. What is meant by Brand Management?
a. Managing the marketing staff
b. Management of the marketing budget
c. The company executive management team
d. Creating a consistent image for the company
Ans: c,d

15. Why is it important to post to a blog regularly?
a. It reduces the cost per blog post
b. Keep readers engaged and also give search engines content to index
c. It gives the social media marketing specialist something to do.
d. It allows more chances for the company to put
Ans: b

SMM Objective Questions Pdf Free Download::

16. Which of the following is an important aspect of creating blogs and posting content?
a. Using a witty user name
b. Posting at least once a month to the blog
c. Social Media Optimization
d. Using humor
Ans: a,b,c

17. What is a “vlog”?
a. Video Log
b. Video blog
c. Log of blog activity
d. New technology to aid in blogging
Ans: b,d

18. What can a company do on Facebook apart from their page to create a following?
a. Post more updates than usual
b. Post controversial posts
c. Use several pictures
d. Use Groups, both companies originated and posting to other groups
Ans: d

19. How can a company ensure that the proper audience finds their YouTube videos?
a. Post links on the company blog to the YouTube videos
b. There is no method to effectively direct people to the company videos
c. Use of keywords
d. Sending out mail advertisements
Ans: a,c

20. In a company who should own the social marketing plan?
a. Head of Marketing
b. CFO
c. President
d. Operational staff
Ans: a,b

21. What is meant by “micro-blogging”?
a. Blogging daily
b. Blogs which are posted by companies, not individuals
c. Blogs with limited individual posts, limited by character count typically
d. Blogging from mobile devices
Ans: a,c

22. What is meant by A/B testing in marketing?
a. Testing of 2 different products
b. Testing 2 versions of an advertisement to see which elicits the best response
c. Clinical testing of medical products before legally allowing them for sale
d. Testing via 2 mediums, such as radio and television
Ans: b

23. What is “social media optimization”?
a. Creating content which easily creates publicity via social networks
b. Writing clear content
c. Creating short content which is easily indexed
d. Hiring people to create content for social networks
Ans: a

24. What place does Pricing have in marketing?
a. Higher prices guarantee higher revenue stream
b. The company should actively market how much their products cost
c. Different pricing levels can be tested to see what elicits the best consumer response
d. Marketing based on the pricing level relative to competition is important
Ans: c

25. What would the marketing budget section of a marketing plan detail?
a. The cost to write the plan
b. The expected costs for each ad campaign based on the delivery method
c. The overall marketing budget for a year.
d. The marketing personnel job descriptions
Ans: b,c

26. How can a company use the same material for both traditional and social network marketing?
a. Posting a luring comment on Twitter the company site
b. Selling ad space on the company website
c. Utilizing a television ad campaign online as well on their site and sites such as YouTube
d. Creating a magazine print ad with the company website
Ans: c,d

27. How often should a marketing plan be revisited?
a. Never, once written it is complete
b. As often as needed in order to revisit the plan of action and revise any new actions
c. At company board meetings
d. During the financial review of the company each month
Ans: b

28. Which of the following would be leveraging both social network and traditional marketing?
a. Handing out print advertisements with a coupon for a store
b. A print advertisement in a magazine which drives people to a website where there is a free trial offer
c. Posting an advertisement on a message board
d. Hosting a video ad on YouTube not otherwise seen elsewhere
Ans: b

29. How does creating a social network marketing plan differ from a traditional marketing plan?
a. The brand image should be completely different for social marketing
b. The staff requirements and skill sets for social marketing are different
c. There is no need for a social marketing plan, but a social marketing plan is required for traditional marketing
d. Other than the method of delivery, a marketing plan, either way, will be similar
Ans: b,c

30. Which of the following is valuable in increasing a page rank?
a. Paying for placement
b. Static content
c. Quantity of links from other highly ranked pages to your site.
d. No contact information
Ans: c

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

4  +    =  6

Connect My Guru
Logo