100 Top Graphic Design Multiple Choice Questions and Answers

Graphic Design Mu1tiple Question with Answers:-

1. ______ is an ancient Greek ideal ratio that can be expressed in numbers as 0.618034:1
A. intensity
B. Golden Section
C. color scheme
D. proportion
Ans: B

2. ________ is a false visual perception seeing something other than what is really there
A. proportion
B. illusion
C. Graphic design
D. optical illusion
Ans: D

3. _______a pattern that shows
A. template
B. tonality
C. texture
D. temperature
Ans: A

4. _______is the process of organizing and composing words and images to create a message
A. optical illusion
B. expression
C. illusion
D. Graphic design
Ans: D

5. _____ a technique in which a design is incised in a plate of metal, wood, or plastic. a print is then made from the plate
A. harmony
B. engravings
C. insignia
D. branding
Ans: B

6. ____that indicates areas between, around, above, below, or within something
A. space
B. hue
C. value
D. balance
Ans: A

7. ______ is the area of a picture or design that appears to be closest to the viewer
A. proportion
B. foreground
C. form
D. background
Ans: B

8. ______is a closed 2 dimension area
A. value
B. shape
C. space
D. shade
Ans: B

9. ______ refers to 2 dynamics in a work of art
that parts of things within a work of art are the right size in relationship to another
A. proportion
B. color
C. composition
D. expression
Ans: A

10. ______ is a visual journey along with a page created by the careful placement of lines, shapes or forms, and colors
A. visual path
B. template
C. Gestalt
D. space
Ans: A

11. ____ is a color scheme that uses colors that sit side by side on the color wheel and have a common hue
A. color scheme
B. Triad color scheme
C. Monochromatic color scheme
D. Analogous color scheme
Ans: D

12. ____ is a basic element repeated to create a pattern
A. shape
B. form
C. motif
D. hue
Ans: C

13. ______durable metal type invented by Johann Gutenberg, made from a combination of lead, tin, and antimony
A. movable type
B. logotype
C. value
D. tonality
Ans: A

14. ______the characterization of color as either warm or cool
A. template
B. temperature
C. trademark
D. texture
Ans: B

15. _____is a the element of art that describes or refer to the relative between space is the element of art that refers to the emptiness of the area between around or above below or with objects
A. value
B. space
C. shade
D. line
Ans: A

16. ______line, shape, form, color, value, space, and texture
A. the elements of art
B. temperature
C. 3 Components of color
D. The elements of art/design
Ans: A

17. ______are the rules for dynamical that are used to help organize the elements of art the principle
A. Principles of design
B. The elements of art/design
C. Graphic design
D. optical illusion
Ans: A

18. creates a very casual or natural effect is ______?
A. Asymmetry balance
B. balance
C. after image
D. Primary colors
Ans: A

19. _____ is the act of organizing the elements of artwork into a harmoniously unified whole
A. expression
B. composition
C. motif
D. proportion
Ans: B

20. ____ are simple signatures carved in wood, dipped in ink, and pressed onto paper or canvas – to identify their work
A. watermark
B. trademark
C. closure
D. chop marks
Ans: D

21. _____ is the appearance of a color is affected by the colors that surround it
A. signage system
B. simultaneous contrast
C. abstract
D. Primary colors
Ans: B

22. _____a false belief about something you see
A. closure
B. value
C. illusion
D. line
Ans: C

23. ______the plan an artist uses to organize a composition
A. design
B. motif
C. insignia
D. unity
Ans: A

24. _____the relative lightness or darkness of a color
A. value
B. balance
C. space
D. variety
Ans: A

25. ______ is a special type of formal balance in which two halves of a balanced composition/design
A. neutrals
B. Primary colors
C. Symmetry balance
D. symbol
Ans: C

GRAPHIC DESIGN Objective Type Questions pdf free download::

26. ______is any plan for organizing colors
A. Color wheel
B. color scheme
C. composition
D. closure
Ans: B

27. ______ is parts of the artwork that appear farthest away from the viewer
A. background
B. foreground
C. harmony
D. pictographs
Ans: A

28. _____is the 3-dimensional space that an object is or occupies
A. motif
B. line
C. space
D. form
Ans: D

29. _______ is the creation of unity by stressing similarities of separating but related part in a work of art/design
A. branding
B. variety
C. movement
D. harmony
Ans: D

30. ______ is the practice of establishing a memorable reputation for a product or a company
A. tint
B. balance
C. branding
D. line
Ans: C

31. ______ is the emotional, cultural, or social content of a design
A. intensity
B. branding
C. engravings
D. expression
Ans: D

32. _______ are the band of colors that appear when natural light (or white light) is bent and separated as it is passed through a prism
A. neutrals
B. spectrum
C. space
D. texture
Ans: B

33. _______ are the primary colors of light red, green, and blue which create white light when mixed together
A. temperature
B. additive primaries
C. template
D. chop marks
Ans: B

34. Principles of perception is ______?
A. Complementary color scheme
B. closure, emphasis, expression, and dynamics
C. Monochromatic color scheme
D. Split Complement color scheme
Ans: B

35. _______ is white, any shade of gray and black are considered neutrals
A. line
B. value
C. None
D. color
Ans: C

36. ________ is the tendency to complete partial forms or shapes by seeing lines that do not exist
A. value
B. line
C. form
D. closure
Ans: D

37. ________ is a representation or a name in a particular typeface
A. shape
B. logotype
C. None
D. line
Ans: B

38. pictures that stand for words or ideas are _____?
A. proportion
B. neutrals
C. pictographs
D. chop marks
Ans: C

39. ______ means that in a work of art/ design everything works together or look as if it belongs in the work of art/design
A. variety
B. unity
C. value
D. tint
Ans: B

40. images or words added to paper as it is made, which can be seen only when the paper is held up to a strong light is ______?
A. movement
B. template
C. texture
D. watermark
Ans: D

41. orange, green, violet are______?
A. Primary colors
B. tertiary colors
C. arbitrary color
D. Secondary colors
Ans: D

42. ___________ is a color scheme that uses only one hue (color) and the values, tints, and shades of that hue, white, grays, and black
A. Split Complement color scheme
B. Complementary color scheme
C. Triad color scheme
D. Monochromatic color scheme
Ans: D

43. ________ is a small box with a lens on one side with which early photographs were taken
A. camera obscura
B. watermark
C. temperature
D. color
Ans: A

44. ____________the equalization of visual forces in a work of art
A. balance
B. line
C. shape
D. value
Ans: A

45. ___________is the spectrum bent into a wheel for the purpose of understanding color and relationships between colors.
A. Color wheel
B. color
C. None
D. color scheme
Ans: A

46. year. orange, yes. green, blue-green, blue violet, red violet, red-orange are _______?
A. Primary colors
B. arbitrary color
C. Secondary colors
D. tertiary colors
Ans: D

47. _____ is the use of logos and logotypes on products as well as on company advertising, stationery, and signs; erected on posts, anchored on buildings, or imprinted on company vehicle s
A. intensity
B. Gestalt
C. signage system
D. spectrum
Ans: C

48. ________ is spectral name or family of a color Example: yellow-green, red-violet and violet
A. value
B. shade
C. hue
D. line
Ans: C

49. _______is the element of art that refers to how things feel, or look as if they might feel if touched
A. closure
B. temperature
C. texture
D. value
Ans: C

50. When artists try to reproduce colors as they see them, including the effects of atmosphere and reflection upon the colors, this is called the use of _________?
A. color
B. Primary colors
C. space
D. optical color
Ans: D

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

82  −  77  =  

Connect My Guru
Logo