100 Top Flash Multiple Choice Questions and Answers

Flash Multiple Choice Questions with Answers:-

1. This area is much like a theatre stage. The white area displays what will be shown on the screen This area is much like a theatre stage. The white area displays what will be shown on the screen

A. Dashboard
B. Flash Stage (Correct Answer)
C. Tools Palette
D. Layers Panel
Ans: B

2. This area in Flash is similar to the clipboard in Microsoft Office applications.

A. Dashboard
B. Layers Panel
C. Library Panel (Correct Answer)
D. Property Inspector
Ans: C

3. This is like a comic strip that shows the important parts of a story.

A. Timeline
B. Photo Story
C. Comic book
D. Storyboard (Correct Answer)
Ans: D

4. What part of the menu bar allows you to hide/unhide panels?

A. View
B. Edit
C. Window (Correct Answer)
D. None of the above
Ans: C

5. What does the abbreviation, FPS means?

A. Flick Per Scene
B. Frames Per Second (Correct Answer)
C. Frames Per Scene
D. Flick Per Second
Ans: B

6. These ideals with the rotation and movement of the object from one point to another in specific frames.

A. Tweening (Correct Answer)
B. Shape Tween
C. Motion Tween
D. Transition
Ans: A

7. The step in production is performed to add more detailed to your scene.

A. Improvement of design
B. Action Scripting (Correct Answer)
C. Polishing
D. Create a storyboard
Ans: B

8. To start Adobe Flash, Click on Start>______>Adobe Flash

A. Adobe Collection
B. All Programs (Correct Answer)
C. Run
D. Open
Ans: B

9. This action allows you to save the object in the library panel for future use.

A. Importing
B. Exporting
C. Convert to text
D. Convert to Symbol (Correct Answer)
Ans: D

10. It allows you to insert text within your flash stage.

A. Text Box
B. Text Tool (Correct Answer)
C. HTML
D. Keyframes
Ans: B

11. By default, this panel is located below the flash environment.

A. Library Panel
B. Property Inspector Panel
C. Layers Panel (Correct Answer)
D. All of the above
Ans: C

12. This view is similar to the old interface of flash and is perfect for old Flash users.

A. Debug View
B. Classic View (Correct Answer)
C. Twining
D. Transition View
Ans: B

13. This is the shortcut key for adding a keyframe.

A. FLA (Correct Answer)
B. Doc File
C. FLV File
D. ASF File
Ans: A

14. The last step in production. It is done to verify if you have met the goals of the project.

A. Brainstorming
B. Refining (Correct Answer)
C. Action Scripting
D. Adding sound
Ans: B

15. These are frames that are significant. It is the basis for tweened animation.

A. Keyframes (Correct Answer)
B. Special Frames
C. Master Frame
D. None of the above
Ans: A

16. This type of drawing is a grouped shape; it has a rectangular surrounding in it when selected.

A. Merge Drawing
B. Flash Tool
C. Oval Tool
D. Object Drawing (Correct Answer)
Ans: D

17. This area in Flash is similar to the clipboard in Microsoft Office applications.

A. Merge Drawing (Correct Answer)
B. Flash Tool
C. Oval Tool
D. Object Drawing
Ans: A

18. The tool that creates a rectangle, which you can customize the sides.

A. Rectangle tool
B. Square tool
C. Rectangle primitive tool (Correct Answer)
D. Oval tool
Ans: C

19. The tool that allows you to create a polygon and a star.

A. StarPoly tool
B. PolyStar (Correct Answer)
C. Custom shape tool
D.. Polygon tool
Ans: B

20. The two ways to draw fills in a drawing?

A. Ink and Pencil
B. Brush and Spray (Correct Answer)
C. Oval and Shape
D. Fill and Autofill
Ans: B

21. The brush option that paints behind the object on the stage.

A. Paint Inside
B. Paint Selection
C. Paint Behind (Correct Answer)
D. Paint Normal
Ans: C

22. A powerful tool in a flash that allows you to have greater control when creating lines.

A. Powerline
B. Line Tool
C. Powertool
D. Pen Tool (Correct Answer)
Ans: D

23. This tool allows you to scale, rotate and skew objects in the flash stage.

A. Merge Tool
B. Free Convert Tool
C. Free Transform tool (Correct Answer)
D. Object tool
Ans: C

24. The Windows> Align> Entire Stage makes the ____________.

A. object align with another object
B. object fill the entire stage (Correct Answer)
C. object fill another object
D. object fill the entire screen
Ans: B

25. This tool allows you to modify the gradient in three ways.

A. Merge Drawing
B. Flash Tool
C. Gradient Transform Tool (Correct Answer)
D. Object Drawing
Ans: C

26. To make an object transparent, the ______ should be set in the Property Inspector panel.

A. Alpha Value Settings (Correct Answer)
B. Transparency Settings
C. Color Settings
D. Object Settings
Ans: A

27. This tool is useful when you are zoomed in and need to move around an area in your artwork.

A. Merge Tool
B. move Tool
C. Hand Tool (Correct Answer)
D. Zoom Tool
Ans: C

28. This tool allows you to grab the color of another object and apply it to another.

A. Merge Tool
B. Move Tool
C. Hand Tool
D. Eyedropper Tool (Correct Answer)
Ans: D

29. This is the shortcut key for adding a keyframe.

A. Erase Objects
B. Erase Only Shapes
C. Erase Selected Fills (Correct Answer)
D. Erase Normal
Ans: C

30. It is to create a new file.

A. Ctrl + O
B. Ctrl + Q
C. Ctrl + T
D. Ctrl + N (Correct Answer)
Ans: D

31. The stacking order of viewing objects is decided by the order of the l

A. scenes
B. frames
C. layers (Correct Answer)
D. actions
Ans: C

32. ____________ is a way to partially hide an image in the layer immediately below another layer. The 2 layers get “locked” together to produce the effect.

A. Morphing
B. Tweening
C. Stacking
D. Masking (Correct Answer)
Ans: D

33. This is a way to take a word and animate each letter separately.

A. Distribute to layers. (Correct Answer)
B. Break apart
C. frame-by-frame
D. Convert to symbol
Ans: A

34. ________________ allow you to make objects move in a more random or non-straight path.

A. Mask
B. Shape Tween
C. Guided layer (Correct Answer)
D. Gravity effect
Ans: C

35. ____________, when used appropriately, adds to the viewer’s experience, making for a much richer and enjoyable activity.

A. Advertisements
B. Sound (Correct Answer)
C. Commercials
D. Tweens
Ans: B

36. This panel indicates what settings are being used for objects and allows you to change those settings.

A. Tools
B. Actions
C. Frames
D. Properties (Correct Answer)
Ans: D

37. A keyframe that contains objects will be represented by a ___________ circle.

A. hollow
B. black (Correct Answer)
C. blue
D. gray
Ans: B

38. Use this to make a symbol disappear from view (great for changing pictures). You would use motion tween for this method. You have to change the “alpha” setting of the symbol. Alpha represents transparency.

A. Zoom
B. Masking
C. Fade Effect (Correct Answer)
D. Morphing
Ans: C

39. Any item placed on a frame that has not been converted to a graphic, button, or movie clip. This includes shapes you draw as well as images you insert/import (jpg, bitmaps, etc.). Use this to do a shape tween or mask effect.

A. Layer
B. vector
C. bitmap
D. object (Correct Answer)
Ans: D

40. The ___________________ is a holding place for all symbols and imported images and sounds within a single Flash file.

A. library (Correct Answer)
B. timeline
C. properties
D. tools panel
Ans: A

41. Designed to be an interactive object. You create these so that action scripts can be used to control other objects or events in the movie.

A. layer
B. mask
C. button (Correct Answer)
D. tween
Ans: C

42. This is used to change an object from a circle to a square.

A. Mask
B. Shape tween (Correct Answer)
C. Motion Tween
D. Morphing
Ans: B

43. Empty keyframes are indicated by a _________________ circle on the timeline

A. hollow (Correct Answer)
B. black
C. open eye
D. closed eye
Ans: A

44. Use this to move symbols from one point to another. All animation happens between keyframes (point A and B). The timeline turns purple between the keyframes when this feature is being used. A dashed or dotted line in the colored area indicates a problem.

A. Motion Tween (Correct Answer)
B. Mask
C. Shape Tween
D. Action Script (Your Answer)
Ans: A

45. Changing this can sometimes make animation look smoother.

A. frame rate (Correct Answer)
B. keyframe
C. mask
D. layer
Ans: A

46. The ___________ panel contains the basic tools needed to draw and modify objects.

A. Actions
B. Properties
C. Tools (Correct Answer)
D. Layers
Ans: C

47. This is, by far, the most tedious way to create animations.

A. Shape Tween
B. Motion Tween
C. Mask
D. Frame-by-Frame (Correct Answer)
Ans: D

48. These are objects that have been converted so that you can use the same image a number of times in a movie. You can also use this to do fade effects, rotation effects, and flip effects.

A. layer
B. symbols (Correct Answer)
C. clip art
D. tween
Ans: B

49. Every animation needs a starting and ending point. _______________ are used to set these.

A. Scenes
B. Keyframes (Correct Answer)
C. Blank frames
D. Graphic symbols
Ans: B

50. The __________ shows the frames in the movie.

A. toolbar
B. Properties Pane
C. timeline (Correct Answer)
D. scene

Ans: C

FLASH Objective Type Questions pdf free Download::

51. What is a blank keyframe?

A. a frame that is the same as the keyframe before it – it looks like a gray rectangle without a dot
B. a frame that represents a change in content, be that scale, movement, rotation, color, etc – it looks like a gray rectangle with a black dot.
C. a frame without any content – it looks like a white box
D. a frame without any content – it looks like a white box with a white dot (Correct Answer)
Ans: D

52. To apply a stroke to a shape that does not currently have one, you …

A. select the shape, open the dialogue box in the properties window for ink color and make a selection. From there you can edit the weight and style in the properties window.
B. select the ink tool in the toolbox, select the ink color in the color picker and click on the shape near the outside of its fill. From there you can edit the weight and style in the properties window. (Correct Answer)
C. select the paint bucket in the toolbox, select the ink color in the color picker and click on the shape near the outside of its fill. From there you can edit the weight and style in the properties window.
D. go to the actions window and add the “addStroke()” method to the fill. Be sure to also set the “strokeColor” and “strokeWeight” properties.
Ans: B

53. The difference between the black arrow and the white arrow in the toolbox is…

A. the black arrow allows us to manipulate the shape as a whole by repositioning it on the stage or fluidly transforming its shape by selecting the curves that define it and repositioning those. The white arrow allows us to have more precise control of the points that define the shape by allowing us to manipulate their anchor points and bezier curves. (Correct Answer)
B. the black arrow allows us to manipulate the shape as a whole by repositioning it on the stage or fluidly transforming its shape by selecting the curves that define it and repositioning those. The white arrow allows us to transform the shape by scaling, rotating, skewing and distorting it.
C. the white arrow allows us to manipulate the shape as a whole by repositioning it on the stage or fluidly transforming its shape by selecting the curves that define it and repositioning those. The black arrow allows us to have more precise control of the points that define the shape by allowing us to manipulate their anchor points and bezier curves.
D. the white arrow allows us to manipulate the shape as a whole by repositioning it on the stage or fluidly transforming its shape by selecting the curves that define it and repositioning those. The black arrow allows us to transform the shape by scaling, rotating, skewing and distorting it.
Ans: A

54. Where is the envelop distort tool located?

A. With a movie clip selected, use the Free Transform tool and go to its options in the toolbox. The Envelop Distort tool is located at the bottom of the box.
B. With a shape selected, use the Free Transform tool and go to its options in the toolbox. The Envelop Distort tool is located at the bottom of the box. (Correct Answer)
Ans: B

55. What is “stacking order?”

A. It is the order in which Flash executes ActionScript. Listeners are run first in order to “catch” any events that may occur so that all functions may run correctly without causing any TypeErrors.
B. It is the order in which Flash renders a scene – elements are stacked within layers and layers are stacked with the movie. Shapes fall to the “bottom” of the stack within a layer, allowing for symbols and text objects to “rise to the top.” Likewise, layers at the “top” of the “stack” of layers in the timeline will be rendered first – being more visible – and those at the bottom will be obscured by any content in layers above it. (Correct Answer)
C. The order in which you have to nest symbols within movie clips in order for motion tweens to work correctly.
D. The order in which you have to nest movie clips within symbols in order for motion tweens to work correctly.
Ans: B

56. What does not qualify as a symbol?

A. graphic
B. bitmap (Correct Answer)
C. button
D. movie clip
Ans: B

57. If you want to have a loop animation nested within a symbol that you can tweet on the main stage, you would

A. make a graphic symbol, then edit its timeline to animate a movie clip with shape tweens. Then on the main stage, you could motion tween the graphic symbol.
B. make a movie clip symbol, then edit its timeline to animate a movie clip with motion tweens. Then on the main stage, you could motion tween the movie clip symbol.
C. make a shape symbol, then edit its timeline to animate a graphic with shape tweens. Then on the main stage, you could motion tween the shape symbol.
D. make a movie clip symbol, then edit its timeline to animate a shape clip with shape tweens. Then on the main stage, you could motion tween the movie clip symbol.
E. either b or d (Correct Answer)
Ans: D

58. With a button symbol…

A. You need to have content on all four keyframes (Up, Over, Down and Hit).
B. The “Over” keyframe represents what the button will look like when a user clicks on it.
C. The “Hit” keyframe represents what the button will look like when a user clicks on it.
D. You need to write some ActionScript to get the mouse over and down states to work properly.
E. The hit area will never be seen by the end user. (Correct Answer)
Ans: E

59. Shape tweens can only

A. be used to tween between one shape on one frame and another shape on another frame but on the same layer. (Correct Answer)
B. be used on the main stage.
C. change the shape of a symbol.
D. eat bunnies.
Ans: A

60. Anticipation is…

A. the animation principle that deals with the motion at the end of an action.
B. the animation principle that deals with the effect on the surrounding environment as action occurs.
C. the animation principle that deals with the motion at the beginning of an action. (Correct Answer)
D. the animation principle that deals with the transformation of an object as it moves through its action and reacts with gravity.
Ans: C

61. What is an acceptable instance name?

A. 1thumb_mc
B. thumb01.mc
C. *thumb01_mc
D. $01thumb (Correct Answer)
E. 1thumb.mc
Ans: D

62. What is dot syntax?

A. Refers to when a dot or period (.) is used in ActionScript to conclude a line of code.
B. Refers to when a dot or period (.) is used in ActionScript to access a property or method of an object. (Correct Answer)
C. Refers to when a dot or period (.) is used in ActionScript to being a function.
D. Refers to when a dot or period (.) is used in ActionScript to set a parameter.
Ans: B

63. What is not a possible value for a boolean variable?

A. 0
B. on (Correct Answer)
C. false
D. 1
E. true
Ans: B

64. Which option represents the correct syntax for writing an event listener for a movie clip called “sandbox_mc”

A. sandbox_mc.addeventlistener(mouseevent.click, buildCastle);
B. sandbox_mc.addEventListener(MouseEvent.Click, buildCastle);
C. sandbox_mc.addEventListener(MouseEvent.CLICK, buildCastle); (Correct Answer)
D. sandBox_mc.addEventListener(MouseEvent.Click, buildCastle);
E. sandBox_mc.addEventListener(MouseEvent.CLICK, buildCastle);
Ans: C

65. To instruct a button to stop on the first frame of another scene, called “replay,” you would need to call the following method

A. gotoandplay(1, “replay”);
B. gotoAndPlay(“replay”, 1);
C. gotoAndStop(“replay”, 1);
D. gotoAndStop(1, “replay”); (Correct Answer)
E. gotoandstop(1, “replay”);
Ans: D

66. If you want a button to not be visible to the user but still listen for events, you would need to…

A. set the property .alpha = 0 (Correct Answer)
B. set the property .visible = true
C. set the property .alpha = 1;
D. set the property .visible = false;
Ans: A

67. In order to refer to an imported sound in actionscript,

A. you need to give it an instance name in the property window.
B. you need to give it an instance name in the library.
C. you need to set its linkage properties to export for ActionScript and assigning it a class by right-clicking on the sound in the library and pulling up the “linkage” dialogue box. (Correct Answer)
D. you need to set its linkage properties to export for ActionScript and assigning it a class in the properties window by pulling down the “linkage” option.
Ans: C

68. Actionscript refers to movie clips via their…

A. symbol name
B. instance name (Correct Answer)
Ans: B

69. functions need to be bracketed by….

A. […]
B. (…)
C. {…} (Correct Answer)
D.:…; (Your Answer)
Ans: C

70. What is the most common user error (according to Meg) in writing ActionScript?

A. forgetting to name your instances
B. misspelling an instance name or variable
C. forgetting a { or }
D. all of the above (Correct Answer)
Ans: D

71. A stroke is…

A. …the width of the paintbrush.
B. … the color of the paintbrush.
C. … the outline around a shape. (Correct Answer)
D. … the fill of a shape.
Ans: C

72. You can control the fluidity of the line drawn with the pencil tool.

A. True (Correct Answer)
B. False
Ans: A

73. You can control the width, patterning, color, and smoothing of a Pencil stroke all in the….

A. … Commands Menu.
B. … Properties Inspector. (Correct Answer)
C. … Behaviors Menu.
Ans: B

74. When drawing with the Rectangle Tool, if you wanted to make a perfect square, you would hold down the _____ key while drawing.

A. shift (Correct Answer)
B. option
C. control
D. command
Ans: A

75. To make a donut shape you would use them…

A. … Oval Tool.
B. … Oval Primitive Tool and adjust the Start Angle.
C. … Oval Primitive Tool and adjust the Inner Radius. (Correct Answer)
Ans: C

76. Double-clicking on a stroke will…

A. … select the entire stroke. (Correct Answer)
B. … select the entire object.
C. … delete the entire stroke.

Ans: A

78. The ink bottle changes the color of…

A. …strokes. (Correct Answer)
B. …fills.
C. …the background.
Ans: A

79. To keep a shape from “taking a bite” out of another shape when it is dragged over and then moved, later on, you can… (2 correct answers)

A. … draw the shape with “object drawing” selected in the tools panel. (Missed)
B. … group the shapes into an object. (Missed)
C. … change the color of the shapes.
Ans: A, B

80. The transformation point is…

A. … the fading in a color gradient.
B. … the phase at which an object is rendered.
C. … the point from which an object or shape is rotated or scaled. (Correct Answer)
Ans: C

81. A white box with a diagonal red line through it means…

A. … no color. (Correct Answer)
B. … do not enter.
C. … no data.
Ans: A

82. You can change a solid color into a gradient in the….

A. … color menu.
B. … swatches menu.
C. …properties inspector.
D. … all of the above. (Correct Answer)
Ans: D

83. You cannot change the angle or length of a gradient.

A. True
B. False (Correct Answer)
Ans: B

84. Clicking and dragging with the pen tool creates…

A. a straight line.
B. a curved line. (Correct Answer)
Ans: B

85. When the pen tool has a small plus side next to it, it means you can…

A. …edit an anchor point
B. …create an anchor point. (Correct Answer)
C. …delete an anchor point.
Ans: B

86. A pen tool with a small circle next to it means you can…

A. …close a shape. (Correct Answer)
B. …open a shape.
C. …delete a shape.
Ans: A

87. With the brush tool selected, you can adjust your brush shape and size in the toolbar.

A. true (Correct Answer)
B. false
Ans: A

88. Clicking and dragging the playhead will “scrub” through your movie so you can see the animation.

A. True (Correct Answer)
B. False
Ans: A

89. When nothing is selected, you can adjust the following in the Properties Inspector.

A. stage size
B. background color
C. frame rate
D. all of the above (Correct Answer)

Ans: D

90. If you want to see faint images of the keyframes before and after the current frame, you would turn on…

A. …movie testing.
B. …onionskinning. (Correct Answer)
C. …dull opacity.
Ans: B

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

  −  2  =  6