100 Top CSS Multiple Choice Questions and Answers

CSS Multiple Choice Questions:

1. What does CSS stand for?
A. Creative Style Sheets
B. Colorful Style Sheets
C. Cascading Style Sheets
D. Computer Style Sheets
Ans: C

2. What is the correct HTML for referring to an external style sheet?
A. <stylesheet>mystyle.css</stylesheet />
B. <style src=”mystyle.css” />
C. <link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”mystyle.css”>
Ans: C

3. Where in an HTML document is the correct place to refer to an external style sheet?
A. At the end of the document
B. In the <head> section
C. At the top of the document
D. In the <body> section
Ans: B

4. Which HTML tag is used to define an internal style sheet?
A. <style>
B. <css>
C. <script>
Ans: A

5. Which HTML attribute is used to define inline styles?
A. font
B. class
C. styles
D. style
Ans: D

6. Which is the correct CSS syntax?

A. body {color: black}
B. {body;color:black}
C. {body:color=black(body}
D. body_color=black
Ans: A

7. How do you insert a comment in a CSS file?
A. // this is a comment //
B. /* this is a comment */
C. ‘ this is a comment
D. // this is a comment
Ans: B

8. Which property is used to change the background color?
A. bgcolor:
B. background-color:
C. color:
Ans: background-color:

9. How do you add a background color for all <h1> elements?

A. all.h1 {background-color:#FFFFFF}
B. h1.all {background-color:#FFFFFF}
C. h1 {background-color:#FFFFFF}
Ans: C

10. How do you change the text color of an element?
A. text-color=
B. fgcolor:
C. color:
D. text-color:
Ans: C

CSS Objective Questions Pdf Free Download ::

11. Which CSS property controls the text size?
A. font-size
B. font-style
C. text-style
D. text-size
Ans: A

12. What is the correct CSS syntax for making all the <p> elements bold?
A. <p style=”text-size:bold”>
B. p {font-weight:bold}
C. p {text-size:bold}
D. <p style=”font-size:bold”>
Ans: B

13. How do you display hyperlinks without an underline?
A. a {text-decoration:no underline}
B. a {decoration:no underline}
C. a {text-decoration:none}
D. a {underline:none}
Ans: C

14. How do you make each word in a text start with a capital letter?
A. text-transform:capitalize
B. You can’t do that with CSS
C. text-transform:uppercase
Ans: A

15. How do you change the font of an element?
A. font-family:
B. font=
C. f:
Ans: A

16. How do you make the text bold?
A. font:b
B. font-weight:bold
C. style:b old
Ans: B

17. How do you display a border like this:
The top border = 10 pixels
The bottom border = 5 pixels
The left border = 20 pixels
The right border = 1pixel?
A. border-width:10px 20px 5px 1px
B. border-width:10px 1px 5px 20px
C. border-width:5px 20px 10px 1px
D. border-width:10px 5px 20px 1px
Ans: B

18. How do you change the left margin of an element?
A. margin:
B. indent:
C. margin-left:
D. text-indent:
Ans: C

19. To define the space between the element’s border and content, you use the padding property, but are you allowed to use negative values?
A. Yes
B. No

Ans: B

20. How do you make a list that lists its items with squares?
A. list-type: square
B. type: square
C. type: 2
D. list-style-type: square

Ans: D

CSS MCQs ::

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

  −  7  =  2