100 Top SAP SCM Multiple Choice Questions and Answers

SAP SCM Multiple Choice Questions :-

1. SCM stands for?
A. Supply Continuity Management
B. Supply Crisis Management
C. Supplier Change Management
D. Supply Chain Management
Answer : D

2. Are functions related to Supply Chain management in SAP ERP system is all of the following except?
A. Supply chain planning
B. Supply chain execution
C. Supply chain collaboration
D. Supply chain cooperation
E. Supply chain coordination
Answer : D

3. Which of the following doesn’t represent an issue Material Requirement Planning element?
A. Sales Order
B. PIR
C. Transfer Order
D. Production Order
Answer : D

4. Which of the following process includes the generation of a static report that contains planning run material wise and it displays time of MRP run at the top?
A. MRP Evaluation
B. MRP List
C. Planned Independent Requirements
D. All of the above
Answer: B

5. What is the usage type for BOM to be used in Production?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: A

6. In the SAP system, Production data structures generated from SAP R/3 master data contains the following data?
A. Bill of material
B. Master recipe
C. Routing
D. All of the above
Answer : D

7. Which of the following is not a key activity of an operations manager?
A. Understanding the needs of the customer
B. Continually learning
C. Managing cash flows
D. Exploiting technology to produce goods and services
Answer: C

8. Material Requirement Planning can be performed?
A. Single Item –single Level & Plant
B. Routing Level
C. None of the above
D. All of these
Answer: A

9. To use SAP F&R, which of the following master data should exist in the system?
A. Product
B. Supply network
C. Calendar
D. Procurement cycle
E. All of these
Answer: E

10. When goods are issued, the system decreases the inventory of components at the storage location in the Production Planning system?
A. True
B. False
Answer: A

SAP SCM Objective Questions Pdf Free Download::

11. In MTO planning strategy, finish products are not produced until you receive sales order from a customer?
A. True
B. False
Answer: A

12. Which of the following doesn’t represent an issue Material Requirement Planning element?
A. Sales Order
B. PIR
C. Transfer Order
D. Production Order
Answer : D

13. Which of the following transaction code is used to create Planned Independent Requirement PIR?
A. MD61
B. MD62
C. MD04
D. MD05
Answer: A

14. You can create a Production order from?
A. Directly from Stock Requirement List
B. Using Planned Order
C. Both of these
Answer: C

15. Does material master contain data related to scheduling, capacity planning, and production costing?
A. True
B. False
Answer: B

16. In SCM PDS generated from Integrated Product and Process Engineering iPPE, master data have?
A. Product structure
B. Process structure
C. Factory layout
D. Only A and B
E. A, B, and C
Answer: E

17. Which of the following doesn’t affect the Supply Chain process?
A. More Competition in Market
B. Less number of suppliers
C. Increased Opportunities
D. Longer Product Lifecycles
Answer : D

18. Which of the following transaction can be used to check inconsistency of stocks and location products?
A. SAPAPO/OM_REORG_DAILY
B. /SAPAPO/TS_LCM_REORG
C. /SAPAPO/OM17
D. /SAPAPO/DM_PEGKEY_REORG
Answer: C

19. A Supply Chain is a process of linking?
A. Suppliers and Manufacturers
B. Suppliers and Dealers
C. Suppliers and Consumers
D. Customer and products
Answer: C

20. Are functions related to Supply Chain management in SAP ERP system is all of the following except?
A. Supply chain planning
B. Supply chain execution
C. Supply chain collaboration
D. Supply chain cooperation
E. Supply chain coordination
Answer : D

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Connect My Guru
Logo