100 Top SAP PP Multiple Choice Questions and Answers

SAP PP Multiple Choice Questions:-

1. What is the T Code for changing planned order?
A. MD11
B. MD12
C. MD13
D. MD14
Ans: B

2. Production Planning Module is integrated with which of the following modules?
A. Material Management
B. Controlling
C. Quality Management
D. Sales and Distribution
E. All the above
F. None of the above
Ans: E

3. Which of the following are valid BOM categories?
A. Inspection BOM
B. Material BOM
C. Equipment BOM
D. Costing BOM
E. All the above
F. Only b,c, and d
Ans: F

4. Movement Type for Goods Receipt into Ware House
A. 261
B. 301
C. 101
D. 102
Ans: C

5. What is the T code for “Display production lot”?
A. MDL3
B. MDL4
C. MEL5
D. MEL3
Ans: A

6. What is the T Code for displaying planning file entry?
A. MD21
B. MD12
C. MD11
D. MD10
Ans: A

7. What is the use of BOM?
A. MRP
B. Costing
C. Inspection data
D. Sales and Distribution
E. None of the above
F. All the above
Ans: F

8. Does routing contain information about which of the following?
A. Material Components
B. Operations
C. Capacity for Work Centers
D. Inspection Characteristics
E. All the above
F. a,b and c
Ans: F

9. A Material BOM is created without a plant. What would you call it?
A. Reference BOM
B. Master BOM
C. Group BOM
D. Master group
E. None of the above
Ans: C

10. Where is the work center used?
A. Routing
B. BOM
C. Material Master
D. Inspection Plans
E. All the above
F. a and d
Ans: F

11. A plant can be a physical plant or a logical section of a plant
a) Yes
b) No.
Ans: a

12. Storage locations are areas where materials are stored within a plant
a) Yes
b) No.
Ans: a

13. A purchasing organization can buy for a number of plants
a) Yes
b) No.
Ans: a

14. A purchasing group is a subset of a purchasing organization
a) Yes
b) No.
Ans: a

15. Strategy Group is relevant for Material Requirement Planning
a) True
b) False
Ans: a

16. MRP can be carried out at :
a) Plant Level
b) All Routings
c) Single item – single level
d) Single item – multiple levels
Ans: a, c, d

17. In Material Requirement Planning
a) Material availability is ensured
b) If a shortage exists the corresponding elements are planned
c) Stock transfers are also possible
d) The availability of the components is ensured via dependent requirements
Ans: d

18. With Make – to Stock strategy 10
a) MRP run considers only Sales Orders
b) MRP run considers only PIR
c) MRP run considers both Sales Order & PIR
d) Sales Order can consume PIR
Ans: b

19. The Individual / Collective indicator in the material Master determines
a) Whether a component is procured for a special customer requirement in the individual segment
b) Requirement quantities of dependent materials are grouped together during MRP run
c) The Material Requirement Planning
d) Special Procurement.
Ans: c

20. ATP – Available to Promise (Availability check)
a) System checks if all issues are covered by existing receipts
b) Checks if receipts’ quantity still available to cover newly received issues
Ans: a

21. Availability Check PIRs System does not check against PIRs
a) True
b) False
Ans: b

22. No ATP quantities, receipts or stocks are included
a) True
b) False
Ans: b

23. Determines if sufficient PIRs are planned to cover a SO
a) True
b) False
Ans: b

24. Consumption-based planning is usually used for the following materials
a) All A & B Class Materials
b) Materials with smooth consumption pattern.
Ans: b

25. For Planning at Phantom Assembly Level planned orders are created for Phantom assembly
a) True
b) False
Ans: b

SAP PP Objective Questions Pdf Free Download::

26. Stock Requirements List gives ___________________ situation of stock requirement for the material
a) Static: of the last MRP Run
b) Dynamic: Existing at the current situation
Ans: b

27. Is Sales order A Qty. 15 PC and Sales order B Qty. 25 PC are booked on the same date and stock is 0 PC
a) Separate Planned Order for each Sales Order shall be created if the individual indicator is set
b) Only one planned order is created if an individual indicator is set
c) Separate Planned Order for each Sales Order shall be created if Collective indicator is set
d) Only one planned order is created if the Collective indicator is set
Ans: a, d

28. Planning can create the following after MRP run
a) Planned Orders
b) Production Orders
c) Purchase Orders
d) Schedule Lines
Ans: a, b

29. NETCH is
a) Used in Demand Management
b) Key to run MRP for Total horizon
c) Key to run MRP for Total Planning horizon
d) Not related to MRP
Ans: c

30. What is the difference between an operation-related and order-related confirmation?
a) The order confirmation is a confirmation of the entire order at order header level and an Operation confirmation allows you to confirm an order step by step.
b) The order confirmation is a confirmation of the entire order before sending to production and operation confirmation is a step by step confirmation of production order
c) An order confirmation is partial confirmation of the order and operation confirmation is automatic final confirmation of the order
d) Order confirmation requires a goods receipt, operation confirmation does not require a goods receipt
Answer: a

31. What are the options for the material staging from a warehouse management system? (more than one option is correct)
a) Create parts are ordered manually
b) Release order parts are ordered manually
c) Pick parts are provided for the production order in exactly the same quantity as the requirements quantity
d) Release order parts are ordered automatically
Answer: a, b &c

32. Consider a product scenario where there is high product stability, high repetition rates, and low product complexity. What type of manufacturing do you suggest?
a) Mass manufacturing
b) Bulk manufacturing
c) Repetitive manufacturing
d) Order based manufacturing
Answer: c

33. A distinctive feature of your company is relatively constant consumption of materials. For this reason, you want to process the material flow to the work centers in the production of your company in an event-driven manner. Is there any possibility in SAP?
a) No this is not possible
b) SAP-SCM KANBAN
c) SAP-SCM REPLENISHMENT
d) SAP-SCM PRODUCT STABILITY
Answer: b

34. What is the industry standard that uses COM/DCOM technology to define manufacturer-independent interfaces for the industrial usage area?
a) SAP COM/COM model
b) SAP OPC
c) SAP OCOM
d) SAP OLE
Answer: b

35. As a production manager, how do you enable process operations parallel to and independent of other operations?
a) Parallel sequences
b) Successor relationships
c) Control sequences
d) Linked sequences
Answer: a

36. What is the difference between regenerative planning and net change planning?
a) Planning all materials from the planning file, you can only plan materials for which planning file exists.
b) Planning all materials based on demand, you plan all materials based on the previous production
c) Planning all materials parallel, planning all materials from previous planning file
d) Planning all material online, planning is carried out as a background job
Answer: a

37. What is the report that collects all important information about a work center or a hierarchy of work centers of a shift?
a) Shift report
b) Shift transfer report
c) Transfer report
d) Shirt work center report
Answer: a

38. What is the indicator that controls whether an evaluated or non-valuated goods receipt should be made and on what are the criteria that this indicator is dependent upon? (more than one option is correct)
a) The stock type indicator
b) The GR valuation indicator
c) Material type of the product and account assignment
d) Demand and Supply
Answer: b & c

39. Settlement in product cost controller is based on? (more than one option is correct)
a) Period-oriented
b) Costs of the product cost controller
c) Order settlement
d) No settlement rule
Answer: a & b

40. Material BOM that is created without plant is called______________
a) Reference BOM
b) Master BOM
c) Group BOM
d) Master group
Ans: c

41. The component in the BOM are allocated to operation in
a) BOM
b) Material Master
c) Routing
d) Work Center
Ans: c

42. Alternative BOMs are grouped under one internal number and are called__________
a) Multiple BOM
b) Variant BOM
c) Variable BOM
d) Super BOM
e) Header BOM
Ans:

43. BOM can be used for the following
a) MRP
b) Costing
c) Inspection data
d) Sales & Distribution
Ans: a, b, c, d

44. The base quantity in the BOM specifies
a) To which amount of the semi-finished product the item quantities refer
b) To which amount the item quantities required for two or more finished products
c) To which amount of the finished product the item quantities refer
d) To which amount the item quantities are not calculated.
Ans: a, b, c

45. Work Center is used in
a) Routing
b) BOM
c) Material Master
d) Inspection Plans
Ans: a, d

46. Routing contains information on the following
a) Material Components
b) Operations
c) Capacity for Work Centers
d) Inspection Characteristics
Ans: a, b, c

47. BOMs are always created as
a) Single Level
b) Multi-Level
c) Components
d) Along with routings
Ans: a

48. In the case of roll out project what key consideration needs to be identified in the initial phase of the project?
a. Business processes applicable to the location from the template.
b. Local organization needs that require adoption to the template.
c. The statutory need of the local organization.
d. Impact of the local process to the template.
Ans: A

49. Production Planning Module is integrated with the following modules.
a) Material Management
b) Controlling
c) Quality Management
d) Sales & Distribution
Ans: a, b, c, d

50. Movement Type for Goods Receipt into Ware House
a) 122
b) 123
c) 101
d) 102
Ans: c

Leave a Comment

5  +  1  =