100 Top Digital Marketing Multiple Choice Questions and Answers

Digital Marketing Multiple Choice Questions:-

1. Delivering different messages to members of a business decision-making unit is a key difference between B2C and B2B marketing which is reflected in web design through ______.
A. different feature stories appealing to different members of the audience
B. content referencing the needs of companies of different sizes
C. different navigation options appealing to different members of the audience
D. questions on a form inquiring about the status of the business in the purchase decision process
E. None of the above.
Ans: C

2. A longer decision-making process than for many consumer products is a key difference between B2C and B2B marketing which is reflected in web design through ______.
A. content referencing the needs of companies of different sizes
B. questions on a form inquiring about the status of the business in the purchase decision process
C. different feature stories appealing to different members of the audience
D. different navigation options appealing to different members of the audience
E. None of the above.
Ans: B

3. The ______ goal of a business-to-business website involves an interactive dialogue with a virtual salesperson.
A. sell
B. sizzle
C. speak
D. save
E. serve
F. None of the above.
Ans: A

4. The ______ goal of a business-to-business website involves gaining permission from a website visitor to engage in future dialogue by e-mail and other communications channels.
A. serve
B. speak
C. sell
D. save
E. sizzle
F. None of the above.
Ans: B

5. Business-to-business (B2B) e-commerce involves commercial transactions between an organization and other organizations (inter-organizational marketing).
A. True
B. False
Ans: A

6. ______ is an example of business-to-business services offered by Google which gains advertising revenue through hosted videos.
A. Google AdWords pay per click sponsored link advertising
B. Google Apps Business Application Suite
C. YouTube Brand Channel
D. Google Search application providing online website services for website owners
E. None of the above.
Ans: C

7. ______ is an example of business-to-business services offered by Google where revenue is generated through the application running as part of a customer’s website.
A. Google Search application providing online website search services for website owners
B. Google Apps Business Application Suite
C. YouTube Brand Channel
D. Google AdWords pay per click sponsored link advertising
E. None of the above.
Ans: A

8. A portal which is normally run by a consortium of buyers in order to establish an efficient purchasing environment is a:
A. B2B independent e-marketplace.
B. buyer-oriented marketplace.
C. supplier-oriented marketplace.
D. vertical and horizontal e-marketplace.
E. None of the above.
Ans: B

9. A portal which is an online platform operated by a third party and is open to buyers or sellers in a particular industry is a:
A. vertical and horizontal e-marketplace.
B. supplier-oriented marketplace.
C. buyer-oriented marketplace.
D. B2B independent e-marketplace.
E. None of the above.
Ans: D

10. One aim of e-procurement is to increase savings by bulk buying of items:
A. of the right quantity.
B. from the right source.
C. of the right quality.
D. at the right price.
E. None of the above.
Ans: A

11. What of the following is production related procurement?
A. Office supplies.
B. Raw materials.
C. Information systems.
D. Furniture.
E. None of the above.
Ans: B

12. In a market where companies build close connective relationships where Internet technology will not feature strongly in the development of these relationships, this is known as a ______ relationship.
A. Low Tech, High Touch, Personal
B. Low Tech, High Touch Transactional
C. High Tech/Low Touch, Automated
D. High Tech/Low Touch, Personal
E. None of the above.
Ans: A

13. In a market where there are transactional relationships where technology will not feature in the development of these relationships, this is known as a ______ relationship.
A. Low Tech, High Touch, Personal
B. Low Tech, High Touch Transactional
C. High Tech/Low Touch, Personal
D. High Tech/Low Touch, Automated
E. None of the above.
Ans: B

14. Of the following website functions, which is the most important?
A. Having free reports, downloads, etc
B. Describing the services your company provides
C. Capturing email addresses of visitors
D. Having contact information on every page
Ans: C

15. The best way to promote a business with social media is
A. To advertise your company, services, and products
B. To collect as many contacts as possible
C. Offer a lot of helpful and free information
D. Invite potential clients to visit your website
Ans: C

DIGITAL MARKETING Objective Questions Pdf Free Download::

16. On page search engine optimization refers to
A. Programming keywords into a website
B. Evaluating each page of a website for design
C. The number of links coming into your website
D. The number of search engine sites a website is submitted to
Ans: A

17. The best way to improve search engine ranking is with
A. Video
B. A blog
C. Having at least 500 words of text per page
D. Using a lot of graphics per page
Ans: B

18. The main objective of branding is which of the following?
A. To have potential customers recognize your logo and marketing materials
B. To earn trust from your customers
C. Promotional materials that match and coordinate
D. Having a unique tag line
Ans: B

19. Which of the following marketing techniques are most likely to pay you?
A. Pay per click advertising
B. Using social media marketing strategies
C. Posting press releases
D. Article marketing
Ans: D

20. When is it most ideal to send a press release?
A. Only when there is “big news” happening
B. Only around the holidays
C. When the news seems to be slow
D. Tuesday through Thursday for anything newsworthy
Ans: D

21. What is the best way to make money “while you sleep”?
A. By dreaming up good marketing ideas
B. Selling stuff on eBay
C. Having products on your website
D. Having a spouse who works the night shift
Ans: C

22. The best way to increase the possibility of website visitors following through on contacting you is
A. Offer a 1-800-#
B. Tell them to call you today
C. Offer a freebie “take away” with your contact information
D. Offer testimonials
Ans: B

23. What is a great way to improve your website’s “stickiness”, which is keeping someone on your website and encouraging them to come back?
A. Make your website interactive with things to do such as quizzes, downloads, video to watch and audio to listen to
B. Have a lot of text to read
C. Make it difficult to locate the contact information
D. Pack a lot of graphics, photos, and text onto each page
Ans: A

24. What does SEO stand for?
A. Site Engine Optimization
B. Search Engine Optimization
C. Site Efficiency Optimization
Ans: B

25. What is the name of the latest major change in functionality added to Facebook?
A. Farmville
B. Timeline
C. Newsfeed
Ans: B

26. What is the name of the Hosting Company that is used for all external consumer-facing sites?
A. Verizon
B. HP
C. Rackspace
Ans: C

27. What is the new content management tool for SWEET?
A. Sitecore
B. CMS Lite
C. Sharepoint
Ans: A

Leave a Comment

82  −    =  75